sign the Clinton Young petition for justice




Clinton Young werd als achttienjarige tiener ter dood veroordeeld voor een dubbele moord. Hij wacht al zestien jaar in de dodencel in Texas op zijn executie. Maar heeft hij het wel gedaan? Uit de documentaire blijkt dat Clinton Young de dader absoluut niet kan zijn. Een nieuw grondig onderzoek en een herziene rechtzaak zijn dan ook  absoluut aan de orde zodat gerechtigheid geschied en Clinton niet ter dood word gebracht.

De Amerikaan Clinton Young wordt verdacht van twee moorden die in 2001 werden gepleegd. Hoewel hij mogelijk aanwezig was, is het niet duidelijk of hij de moorden heeft gepleegd. Toch kreeg hij de doodstraf opgelegd. Hij was 18 jaar ten tijde van de moorden. Tot de dag van vandaag zegt hij onschuldig te zijn. Zijn executie staat op 26 oktober gepland.

Amnesty roept de Amerikaanse autoriteiten op Clinton Young niet te executeren en zijn doodstraf om te zetten.

Ernstige twijfels over bewijs 



Clinton Young was de jongste van alle verdachten en de enige die de doodstraf kreeg opgelegd. Zijn veroordeling is enkel gebaseerd op een verklaring van medeverdachte David Page, hoewel het forensisch bewijs die verklaring niet ondersteunt. Page zei later dat hij er alles aan had gedaan om Young zo verdacht mogelijk te maken om zelf strafvermindering te krijgen. Ook werden verzachtende omstandigheden omtrent Youngs gewelddadige jeugd en mentale gezondheid ter zijde geschoven.


Teken de petitie >>>  Recht voor Clinton Young  van Amnesty International



Related Posts

Previous
Next Post »

Scripture




Dear visitors,

Click YPS to recieve Your Personal Scripture ...

GB

Rev John Wicklebee

Salt Lake Temple